Lär dig arabiska

Vill du lära dig arabiska genom poesi? Besök min nya webbplats som även har arabiska dikter.
Jag planerar att övergå till den nya webbplatsen, så därför är jag tacksam för feedback. Vad är bra och mindre bra med denna webbplats? Saknar ni något innehåll eller funktionalitet? Kontakta mig gärna på info@esanna.se

 
 
Dialog på arabiska
 

Ordlistan uppdaterades senast 2019-01-20 med


  • Ordlistan innehåller just nu 4742 arabiska ord. Till varje ord finns info som uttal, ljudinspelning, böjningsformer, rötter, mönster och besläktade ord.
  • Nybörjare på arabiska? Då föreslår jag att du skummar igenom alfabetet och introduktionen till att skriva på arabiska. Sen rekommenderar jag varmt den grymma ordlistan med bokstavsförklaring. Ett perfekt sätt att lära sig arabiska alfabetet samtidigt som du lär dig nya ord.
  • Grammatikdelen innehåller bland annat sidor där du kan bygga egna meningar

Glöm inte läsriktningen. Arabiska läses från höger till vänster.


Allt är kostnadsfritt att använda. Kombinera gärna med andra gratis online-kurser i arabiska. Jag kan också rekommendera att gå en kurs på högskola eller universitet, som också är kostnadsfritt. Det finns till exempel distanskurser på halvfart.

Ett stort tack till freearabicdictionary.com som ljudfilerna är hämtade från.

Jag som har byggt den här webbplatsen heter Anna Enbom, jag är webbutvecklare och driver en webbyrå. Jag uppdaterar ständigt med nya ord, fler grammatikavsnitt och mer funktionalitet.

Har du frågor eller förslag på förbättringar, välkommen att maila info@esanna.se