mildhet, tålmodighet på arabiska

ﺣِﻠﻢ
Hilm
maskulinum singular

Det arabiska ordet för mildhet, tålmodighet uttalas Hilm och skrivs ﺣِﻠﻢ. Precis som alla arabiska ord skrivs det från höger till vänster. Ordklassen är substantiv.

Så skriver du mildhet, tålmodighet på arabiska, bokstav för bokstav.

Utöver grundformen (maskulinum singular) finns mildhet, tålmodighet i maskulinum plural.

ﺣُﻠُﻮﻡ
Huluum
maskulinum plural

Formerna ovan finns även i olika varianter för bestämdhet och kasus. Visa böjningsformerna för mildhet, tålmodighet. Om du har kommit långt i arabiskan kanske du även vill se dual av mildhet, tålmodighet.

Roten till mildhet, tålmodighet

Roten till det arabiska ordet för 'mildhet, tålmodighet' består av: Bokstaven som heter Ha och uttalas H. Bokstaven som heter lam och uttalas l. Bokstaven som heter mim och uttalas m. Arabiska ord med samma rot innehåller samma bokstäver och är ofta besläktade.

Ord med samma rot som mildhet, tålmodighet

ﺣُﻠﻢ
Hulm
dröm
ﺣَﻠَﻢَ
Halama
att drömma
ﺣَﺎﻟِﻢ
Haalim
drömmare

Mönstret för att bilda mildhet, tålmodighet

Det arabiska ordet för 'mildhet, tålmodighet' bildas enligt mönstret verbalnomen form 1 (fi3l). Mönstret anger hur rotbokstäverna ska kombineras med andra bokstäver/vokaler för att forma ordet. Mönstret visar vilken typ av ord det är, och tillsammans med roten kan du använda mönstret för att gissa ett ords betydelse.

Ord med samma mönster som mildhet, tålmodighet

ﻭِﻓﻖ
wifq
enligt
ﺛِﻘﻞ
thiql
last, vikt
ﻛِﻴﺲ
kiis
påse

Användning av mildhet, tålmodighet

Nedan ser du exempel på fraser/meningar med det med det arabiska ordet för mildhet, tålmodighet. Ordet är markerat med rött.